Direktlänk till inlägg 11 mars 2010

Gignos Hifi mässa 2010

Av Stefan - 11 mars 2010 09:39


Här kommer ett kort reportage från året hifi mässa i Stockholm


Stockholmsmässan har genom åren flyttat runt i olika lokaler och stadsdelar och den har ibland varit stor med många utställare och ibland liten med ett fåtal utställare. I år var mässan tillbaks i den form som jag tycker är bäst, stor med många utställare på Sheraton i centrala Stockholm.


Akkelis Audio delade rum med Transient Design, Vivid Audio och Entreq där det var Entreq som från början hade bokat in rummet.  Vi hade också lite hjälp av Matts ”Svanå” med akustikfix eftersom rummet vi hade har ett rykte om sig att vara lite svårt.


Rummet ja, en bit över 100 kvadratmeter stort och 5 meter i takhöjd, det är något helt annat än dom rum vi brukar ställa ut i, hotellrum på 15-25 kvadrat. Detta speglades i antalet besökare där vi är vana att ha max tio personer i rummet samtidigt och nu kunde ha 50-60 personer.


Jag gick runt lite i andra rum och lyssnade och tog några bilder. Jag var med om en fenomenalt bra demo hos PL Audio där Isoteks nätprodukter demonstrerades. Efter att i flera pedagogiska steg upplevt hur mycket bättre ljud man får med nätkablar, enkelt nätfilter och lite mer avancerat nätfilter så råder det för mig ingen tvekan längre, nätprodukter hör hemma i en hifi anläggning.



Amphion spelade även denna mässa med elektronik från Audio Analogue. Efter att ha upplevt detta i Malmö har jag tagit in Amphion och Audio Analogue i sortimentet och det spelade lika trevligt i Sthlm. Av kommentarerna jag läst på nätet efter mässan så verkar Amphion / Audio Analogue hamna högst upp på listan över välljud per krona.


 

VälLjud ja, det är också namnet på en distributör av fin hifi. Redan i Malmö började jag lära känna Alf och Henrik och jag besökte deras EAR rum flera gånger och tyckte det spelade finfint. Även denna gång spelade det väldigt bra i deras rum och nu hade deras sortiment utökats med skivspelare från engelska AVID.

Som vanligt då det är mässa ska något gå sönder och för vår del var det en trasig pickup och en reservpickup utan skruvar som gjorde oss nervösa. Av VälLjud fick vi dock låna en Transfiguration Phoenix och det lyfte vår skivspelare till nya höjder. Då jag lämnade tillbaks pickupen efter mässan så bestämde vi oss för att VälLjud och Akkelis Audio ska försöka hitta någon form av framtida samarbete.



 

Vårt eget rum, fullt med folk. Vi spelade på Vivid Audio K1 högtalare och dessa drevs av Audio Valve – Baldur 70, fenomenala triodmonoblock. Riaa och försteg var också från Audio Valve och huvudsaklig signalkälla var toppmodellen från Transient Design, skivspelaren ”The Diabas”. En AMR CD777 var med som digital signalkälla. Alla kablar vi använde kom från Entreq


 

Andra halvan av vårt rum var mässans ”showstopper” Vivid Audios Gaiya med enorma Halcro monoblock, DCS signalkälla och en Patrik Ceasar i toppform som demonstratör. Det spelade jättebra, stort och dynamiskt med engagemang och sväng. Vivids högtalare är riktigt, riktigt bra, om man bara kan förlika sig med att dom ser annorlunda ut.


 

En ny svensk skivspelare visades upp som prototyp. Transient Design har visat upp sina prototyper på detta vis under flera mässor och nu fanns här ytterligare en svensk utmanare. Ett jättesnyggt bygge och en väldigt trevlig kille. Det blir spännande att se om det kommer vidare som färdig produkt.



DWO spelade på Audio Space referens grejer med rullbandspelare som huvudsaklig signalkälla. Efter mycket flyttande av högtalare och inventarier fick dom till ett ljud som var riktigt bra. Audio Space är ju den rörprodukt jag har mest av i butiken och som säljer mest så det är kul att distributören visar upp sig på mässor.


Sammanfattningsvis så var mässan i Stockholm väldigt trevlig. Lokalerna var överlag bra och hotellpersonalen otroligt trevlig och hjälpsam. Det kom väldigt mycket besökare under lördagen och var väldigt lugnt på söndagen. Ett tips till framtida mässbesökare är att gå på lördag eftermiddag eller söndag mitt på dagen för då är möjligheterna att få en bra stol i sweetspot rätt goda.


Nästa mässa är i Göteborg till hösten. Akkelis Audio ställer såklart ut men det hinner jag berätta mer om. Nästa mässreportage blir från München där årets high end mässa går första veckan i maj.  




 
 
essay writing service

essay writing service

9 januari 2012 09:03

It was a great work, the result is impressive

http://essaywritingservices.org/index.php

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan - 26 juni 2014 14:32

Vi kommer att ta hem ett nytt par Avantgardehögtalare och ska välja färg. Det är svårt, det finns diskreta färger och färger som sticker ut. Detta är en spektakulär högtalare visuellt som ljudmässigt, den kommer att synas, oavsett färgval.   Vilk...

Av Stefan - 25 september 2013 11:34


  Hur går det? Frågan kommer rätt ofta och jo tack, det går bra, riktigt bra. I Göteborg har vi tre renodlade tvåkanalsbutiker och Akkelis Audio är trots nio verksamhetsår nykomlingen på hifimarknaden, de andra har 20-25 års försprång.  Sedan start...

Av Stefan - 3 juli 2011 18:21

Europas största hifi mässa arrangeras i mitten av maj i Munchen varje år.  Jag besökte mässan även i år och som en stor bonus fick jag en inbjudan till en aktivitet dagen innan mässan. En inbjudan att besöka Blumenhofer Acoustics lokaler 1,5 timme ut...

Av Stefan - 16 maj 2011 15:19

Första helgen i maj var det premiär för en ny hifi mässa i Jönköping, Sweetspot. Arrangörer var Björn på Improved Audio och Patrik på Vivid Audio. Akkelis Audio & Transient Design ställde ut tillsammans, som många gånger förr.   Mässområdet var d...

Av Stefan - 17 maj 2010 08:03

Som ni märkt så uppdateras inte bloggen så ofta. Att hålla blogg, facebook, hemsida och fysiska butik upp to date tar sin lilla tid. Jag skriver också nyhetsbrev och försöker även där göra det "ordentligt". Det senaste nyhetsbrevet handlar om utveckl...

Presentation

Omröstning

Vilken färg skulle DU välja om du skulle ha Avantgarde hemma?
 Svart
 Grön
 Ljusblå
 Vit
 Bronze/koppar
 Mörkblå
 Grå
 Orange

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Mars 2010 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards