Direktlänk till inlägg 17 juli 2009

Lokaltankar i semestertider

Av Stefan - 17 juli 2009 12:31

Då har mer än halva semestern passerat och årets fisketur laddas in i minnesbanken bland goda, trevliga, minnen att ta fram då vintern kommer. En utförlig del av bloggen kommer att handla om årets fisketur.


Jag har haft en omröstning om vilken butik ”ni” föredrar om Akkelis Audio räknas bort. Hifi Stället är det alternativ som fått klart flest röster, ca 61 %, Hifi Consult och Ågrens Hifi delar andraplatsen med 13 % var. Vad säger detta om vilka butiker ni föredrar? Är det utbudet, lokalen eller personalen i butiken som drar röster? Kommentera gärna.


Jag har gjort ett mycket snabbt Sthlm besök och tittat in hos Veteranhifi och Audio Concept. Audio Concept och Akkelis Audio har ett visst samarbete kring vissa produkter så Hanns Acoustics  finns därför också i Sthlm och T+A och framöver troligen även  MBL i Göteborg.


Lokal letandet fortsätter, nu är mer intensivt. Idag har jag sett en lokal i centrala stan som vid en första anblick kändes som ” ja den tar jag”. Det är dock bra att tänka på saker och ting innan man beslutar sig. Den aktuella lokalen ligger nära Linneplatsen, är 155 kvadratmeter stor, har nya fräscha trägolv överallt, larm och fönstergaller, AC, väggar skall målas upp, mm, bara att flytta in med andra ord, inget större jobb.


 



Lokalen har ett stort rum där man kommer in, det rummet är ca 13*5 meter stort.


 



Man går sedan upp för en liten trappa och kommer till ett rum som är som en stor hall med ingång till personalrummet med kök, till ett lyssningsrum på 320*585 cm och ytterligare ett rum på 430*360 cm. Om detta skulle bli lokalen måste dock ett av dom mindre rummen användas som lager.


Nackdelar med lokalen är att den kan vara lyhörd för boende ovanpå, att det bara finns 10 minuters parkering utanför, att den kanske är för liten om man tar ett av rummen till lager, att en central lokal kan locka in folk som inte är intresserade av hifi utan mer intresserade av snatteri/stöld. Mycket att väga för och emot med andra ord.


Jag tänkte starta en ny omrösning som kan vägleda mig lite.  Vad är viktigt för att Du skall besöka Akkelis Audio även i framtiden, efter en flytt.


Lätt att parkera med bil

Bra kollektivanslutningar

En lokal med flera rum så att många kan lyssna ostört. (lyssning viktigt)

En lokal med ett stort rum, med överblick och möjligheter för demos. (lyssning mindre viktigt)

Kaffe/fikahörna

Centralt läge

Hembioutbud i sortimentet


Skall bli spännande att följa detta.


/Stefan

 
 
Ingen bild

George

17 juli 2009 13:15

Jag säger att det är din egen ordningsföljd av alternativen som är mitt svar, samt att det är du själv som är viktigast!
Mvh
George

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan - 26 juni 2014 14:32

Vi kommer att ta hem ett nytt par Avantgardehögtalare och ska välja färg. Det är svårt, det finns diskreta färger och färger som sticker ut. Detta är en spektakulär högtalare visuellt som ljudmässigt, den kommer att synas, oavsett färgval.   Vilk...

Av Stefan - 25 september 2013 11:34


  Hur går det? Frågan kommer rätt ofta och jo tack, det går bra, riktigt bra. I Göteborg har vi tre renodlade tvåkanalsbutiker och Akkelis Audio är trots nio verksamhetsår nykomlingen på hifimarknaden, de andra har 20-25 års försprång.  Sedan start...

Av Stefan - 3 juli 2011 18:21

Europas största hifi mässa arrangeras i mitten av maj i Munchen varje år.  Jag besökte mässan även i år och som en stor bonus fick jag en inbjudan till en aktivitet dagen innan mässan. En inbjudan att besöka Blumenhofer Acoustics lokaler 1,5 timme ut...

Av Stefan - 16 maj 2011 15:19

Första helgen i maj var det premiär för en ny hifi mässa i Jönköping, Sweetspot. Arrangörer var Björn på Improved Audio och Patrik på Vivid Audio. Akkelis Audio & Transient Design ställde ut tillsammans, som många gånger förr.   Mässområdet var d...

Av Stefan - 17 maj 2010 08:03

Som ni märkt så uppdateras inte bloggen så ofta. Att hålla blogg, facebook, hemsida och fysiska butik upp to date tar sin lilla tid. Jag skriver också nyhetsbrev och försöker även där göra det "ordentligt". Det senaste nyhetsbrevet handlar om utveckl...

Presentation

Omröstning

Vilken färg skulle DU välja om du skulle ha Avantgarde hemma?
 Svart
 Grön
 Ljusblå
 Vit
 Bronze/koppar
 Mörkblå
 Grå
 Orange

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards