Direktlänk till inlägg 30 juli 2009

Audio Concept - Ett inspirationsbesök

Av Stefan - 30 juli 2009 07:30

Under sommarens semester hann jag med en kort avstickare till Stockholm där jag passade på att leverera lite Hanss Acoustics produkter till Audio Concept och samtidigt fick chansen att för första gången se denna omtalade butik.


Butiken ligger på Kungsholmen, på en återvändsgränd. Det är relativt centralt, kanske 20 minuters promenad från centralstationen, men ändå så ocentralt att besökare får söka sig till butiken. Butiken ligger längst inne i en återvändsgränd och fönstret mot gatan visar att här finns en radio/hifi butik, men det skallrar inte om vilken dignitet denna butik har.


 


På övervåningen som jag inte fotograferade finns det lite mindre hifi prylar, hörlurar, Roberts Radio, Tivoli och allmänt småplock. Där finns också ett rum med, hör och häpna, en platt TV från Samsung och en enklare hembioanläggning !!!!!!!


Går men ned en trappa så öppnas dock en helt annan värld, tung hifi i mänger.


 


Att går runt här blir nästan avtrubbande, talesättet att ”man inte ser skogen för alla träd”, passar bra här. Det finns så mycket grejer som man tidigare bara sett på bild att man  häpnar.


MBL, Boulder, T+A, Sonus Faber, Tannoy, Amphio, ASR, Bösendorfer, Electrocompaniet, EMM Labs,  Esoteric, Magnepan, Leben, WLM, ZU, Quad, Nagra, McIntosh, osv, osv. Makalöst.


 



För tillfället var Focalhögtalare av senaste modell uppkopplade i flera anläggningar. Mest imponerande är modellen Maestro som har en prislapp som innebär att om man måste fråga vad dom kostar, då har man inte råd…….


 


Som sagt mängder av superprylar överallt i en snyggt inredd miljö med mysig belysning. Klart inspirerande för mig som funderar över hur Akkelis Audio skall se ut framöver. Alla intryck får besök på olika ställen samlas in. Att göra en kopia av någon annan är inte någon mening med, däremot kan man inspireras av andras goda idéer.


Längst inne finns en dörr med kodlås, den är med andra ord inte öppen hela tiden. Där inne finns det beryktade Svanårummet, ett rum som är akustikreglerat efter konstens alla former. Diffusion och basreglering har dock stått i fokus i detta akustikregleringsprojekt.


 


Vi spelade en kort stund i detta rum med ett par MBL högtalare och tillhörande sub:ar och det lät fantastiskt bra. Det är första gången jag hör MLB och det var ett positivt första möte. 


Besök hos Audio Concept kan verkligen rekommenderas om man har ett hifi intresse för jag tror inte det finns någon butik i Skandinavien som kan matcha detta utbud. Om Audio Concept är Sveriges största hifi butik med sina 460 kvadrat (?) vet jag inte, men tyngsta butiken är det utan tvekan.

Audio Concept har gjort denna transformation efter att under många år haft en liten lokal, staplat produkter på höjden, knutit kontakter och agenturer och slutligen flyttat till en lokal som gör att grejerna ryms på bredden istället. Väldigt inspirerande som sagt och det är kul att Akkelis Audio har ett bra samarbete med Robert och Audio Concept. MLB demo i Göteborg är utlovad och kommer under hösten.  

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan - 26 juni 2014 14:32

Vi kommer att ta hem ett nytt par Avantgardehögtalare och ska välja färg. Det är svårt, det finns diskreta färger och färger som sticker ut. Detta är en spektakulär högtalare visuellt som ljudmässigt, den kommer att synas, oavsett färgval.   Vilk...

Av Stefan - 25 september 2013 11:34


  Hur går det? Frågan kommer rätt ofta och jo tack, det går bra, riktigt bra. I Göteborg har vi tre renodlade tvåkanalsbutiker och Akkelis Audio är trots nio verksamhetsår nykomlingen på hifimarknaden, de andra har 20-25 års försprång.  Sedan start...

Av Stefan - 3 juli 2011 18:21

Europas största hifi mässa arrangeras i mitten av maj i Munchen varje år.  Jag besökte mässan även i år och som en stor bonus fick jag en inbjudan till en aktivitet dagen innan mässan. En inbjudan att besöka Blumenhofer Acoustics lokaler 1,5 timme ut...

Av Stefan - 16 maj 2011 15:19

Första helgen i maj var det premiär för en ny hifi mässa i Jönköping, Sweetspot. Arrangörer var Björn på Improved Audio och Patrik på Vivid Audio. Akkelis Audio & Transient Design ställde ut tillsammans, som många gånger förr.   Mässområdet var d...

Av Stefan - 17 maj 2010 08:03

Som ni märkt så uppdateras inte bloggen så ofta. Att hålla blogg, facebook, hemsida och fysiska butik upp to date tar sin lilla tid. Jag skriver också nyhetsbrev och försöker även där göra det "ordentligt". Det senaste nyhetsbrevet handlar om utveckl...

Presentation

Omröstning

Vilken färg skulle DU välja om du skulle ha Avantgarde hemma?
 Svart
 Grön
 Ljusblå
 Vit
 Bronze/koppar
 Mörkblå
 Grå
 Orange

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Juli 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards