Alla inlägg den 7 april 2009

Av Stefan - 7 april 2009 07:50

Vilken överraskning. Otroligt väder ute, den första dagen i år som det var sommarvärme ute och hela 35 personer !!! tillbringar några timmar instängda i en varm lokal för att vara med på vår demo. Fantastiskt kul.

  

Temat för dagen var att lyssna på olika rörtyper och däremellan berätta lite om dom olika rörtyperna. Vi växlade runt mellan EL34, KT88, EL84 och 845 rör och testade också att lyssna med mycket eller lite ”återkoppling” – ” negative feedback”. Vi spelade på två olika svenska högtalare, en stor stativare från Mumma Audio och en ”transmission line” golvhögtalare med koaxialelement från H.A.D, Halland Audio Design.

 

Det var roligt att höra hur ljudkaraktären förändrades vid varje förstärkarbyte, hur olika förstärkare passade olika högtalare och även hur olika besökare föredrog den ena kombinationen framför den andra, men att alla inte ansåg att samma kombinationer var dom bästa. Musiklyssning via en stereo är alltid en subjektiv upplevelse och vi föredrar och prioriterar olika saker då vi lyssnar, jag tror att många blev än mer varse detta under dagens demo.

 

Dagens mest spännande kombination var då vi i slutet av dagen tog fram dom stora SCAD – Vigoroso hornen. Vi testade alla förstärkarkombinationer och den som matchade dessa högtalare bästa var den pyttelilla EL84 förstärkaren från Audio Space, en bisarr kombination, dom största högtalarna till den minsta förstärkaren.

 

För er som besökte demon, eller som sedan tidigare har stor rörerfarenhet ordnar jag en ny omröstning. Vilket rör föredrog du under lördagens demo.

 

Ni får gärna skriva kommentarer här i bloggen, vad ni tyckte om högtalare, förstärkare, eller demon överhuvudtaget.

Presentation

Omröstning

Vilken färg skulle DU välja om du skulle ha Avantgarde hemma?
 Svart
 Grön
 Ljusblå
 Vit
 Bronze/koppar
 Mörkblå
 Grå
 Orange

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
   
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
<<< April 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards