Alla inlägg den 12 januari 2009

Av Stefan - 12 januari 2009 19:00

”Du får köpa grisen i säcken och chansa
och hoppas att jag är en riktig jackpot för dej.
Det är ju det som är tjusningen med att gå ut och dansa,
att man får med sej en gris i en säck hem till sej!”

 

Många känner säkert ingen denna dansbandsdänga från Galenskaparna och texten har en viss relevans även i hifi sammanhang a la Akkelis Audio. Genom åren så har det köps en hel del säckar med okänt innehåll där jag för det första inte vetat om det efter betalning skulle komma någon säck överhuvudtaget och om det kom någon, innehöll den då en gris eller en svan. 

Om jag lämnar det poetiska språket så är frågan om man köpt in rena skräpet eller om det är något riktigt bra, ett fynd, en guldklimp, man funnit.

I dessa tider då man kan sondera Internet efter all världens tillverkare och komplettera detta med hifi tidningar från större delen av världen har hifi utbudet blivit enormt. Det svåra är att avgöra om produkten man ser kommer från en liten firma, en kille som bygger grejer i köket, eller om det kommer från en stor firma som kanske OEM tillverkat länge och nu lanserar egna produkter.

 

Man kan såklart satsa på bara dom säkra, välkända tillverkarna men som entusiast är det ganska trist. Då är det roligare att ha lite säkra kort och blanda detta med lite nya spännande produkter. Det kan ju också vara så att det som är okänt för oss är väldigt känt i det land det kommer ifrån. QRS högtalare tex, välkända i Sverige med gott rykte, okända i Uzbekistan men inte sämre för det.

 

Ibland kan man dock tvivla på sitt eget förstånd då man lagt en (alltför) stor beställning av en ny produkt för att visa att man verkligen vill vara med ”på riktigt.” Så har känslorna varit kring Hanss Acoustics. Ett nytt märke som ser fint ut på bild, som verkar bra att ha att göra med i mail kommunikationen och som verkar ha bra distributörer klara i andra länder.

En rejäl summa pengar överfördes till Hanss Acoustics och sedan har jag hållit tummarna och hoppats på det bästa. Förra veckan kom Fedex med en stor leverans. En hel hög med säckar som synes, frågan är nu vad dom innehåller, grisar eller svanar….

 

Genom åren har det som sagt chansats en del. Esound och Analog Research är två produkter som hållit måttet och som därför funnits kvar i sortimentet under alla år. Andra produkter har bara beställts en gång sålts ut till självkostnadspris och inte beställts igen. Orsaken har varit att finish och byggkvalitet inte varit nog hög, att känslan i apparaten inte känts rätt eller att ljudet inte varit bra nog.

 

Här ovanför ser ni dock en närbild på en guldklimp. Det var en oerhörd lättnad att öppna det första paketet från Hanss Acoustics och kunna konstatera att förpackningen var välgjord, att där låg en välskriven manual på engelska och sist men inte minst att apparaten var otroligt välbyggd och tål att fingranskas i varenda detalj. Detta är dyra grejer och då går det inte att ha en finish som inte är perfekt, det måste hålla Clearaudioklass och det gör det också. Jag kan pusta ut, jag har fått valuta för pengarna och något riktigt fint att visa upp i butiken. Välkomna till butiken med luppen för att göra egna granskningar.

  Man får köpa grisen i säcken och chansa
och hoppas att det är en riktig jackpot för dej.
Det är ju det som är tjusningen med att gå ut och handla,
att man får med sej en gris i en säck hem till sej!”

Presentation

Omröstning

Vilken färg skulle DU välja om du skulle ha Avantgarde hemma?
 Svart
 Grön
 Ljusblå
 Vit
 Bronze/koppar
 Mörkblå
 Grå
 Orange

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
     
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21 22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Januari 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards