Alla inlägg den 14 maj 2009

Av Stefan - 14 maj 2009 14:27

Det blev även lite hifi under denna resa, en Tysk DIY tidning på flygplatsen på vägen ned, en Italiensk hifi tidning i lägenheten där man gick igenom marknadens alla stativhögtalare och på vägen hem en Engelskt hifi tidning där dom testade T+A Music Player och Power Plant.


Jag hade lagt in ett antal hifi affärer på min GPS men dom flesta låg så långt borta att det inte fanns tid att ta sig till dom. Det fanns bara en butik inom promenadavstånd, Stereo Immagine



En titt i skyltfönstret verkade riktigt lovande. Clearaudio skivspelare, Yarland och Mcintosh förstärkare.


 Då man gick in i butiken så kunde jag snabbt konstatera att mina tankar om att min butik är för liten inte skulle vara relevanta om jag hade en butik i centrala Rom, här talar vi om "compact living”……..


 


Högtalare och apparater stod staplade på varandra, rad efter rad, att provlyssna är inte möjligt utan här får man handla på chans.



 Det var lite som ordspråket ”man ser inte skogen för alla träd”, dvs svårt att få en känsla för vilka grejer som egentligen stod här. Det visade sig dock finnas kvalitetsprodukter som elektronik från Lector.


 Hittade också en gammal kompis, en Dantax förstärkare. Ägde storebror till denna för en massa år sedan och den spelade riktigt bra. Tyvärr kom den i självsvängning och brann upp en natt.



Jag lämnade butiken lite besviken, jag hade ju hoppats på en stor butik där designad Italiensk hifi skulle visas upp i en elegant miljö.


I en mediabutik hittade jag vinylskivor, ett ganska bra utbud dessutom. Ett inköp blev det, Diana Kralls Greatest hits. Känns lite som hissmusik väl hemma med skivan, men låter rätt ok.



Har skummat igenom forumen idag och ser att en kollega i branschen erbjuder 100% värde för dina begagnade kablar om du köper nya från deras märke. Oj tänker jag, så generöst. Tjänar dom ändå pengar på detta? Och om dom gör det, då är det rätt bra affärer att sälja dessa kablar till ordinarie priser. Eller är det ren medmänsklighet, alla skall kunna ha fina kablar i sin anläggning och man gör en insats.

Nåväl, erbjudandet skulle bara gälla en viss tid så kabelmarknaden lär inte bli mättad i och med detta och sedan gäller normala kabelpriser igen, om någon är villig att betala det….



Mer Rom bilder nästa gång.

Presentation

Omröstning

Vilken färg skulle DU välja om du skulle ha Avantgarde hemma?
 Svart
 Grön
 Ljusblå
 Vit
 Bronze/koppar
 Mörkblå
 Grå
 Orange

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards