Alla inlägg den 23 maj 2009

Av Stefan - 23 maj 2009 11:47

Forsätter med Romresan, nu som turist med kameran i hand. Vi bodde nära Colosseum, en makalös arena som vilket allsvenskt fotbollslag som helst skulle vara stolta över. Colosseum tog 70 år att bygga klart och var färdigt -79 ekr. 20 000 oavlönade byggarbetare gick åt till att bygga arenan som rymde 50 000 åskådare.



Vänder vi blicken åt andra håller ser vi……. Ja vad är det vi ser. Det har helt fallit ur minnet men det är i vart fall ett tydligt landmärke som syns på långt håll.




Däremellan ligger Forum Romana, ett enormt område med rester av tempel, torg och en väg där segerrika Kejsare kunde visa upp sig vid hemkomsten till Rom.



Fontana di Trevi är ett givet besöksmål för den Svenska Romturisten, det är fontänen där Anita Ekborg badade i filmen  ”La dolce vita”



Här var något skumt. Vi var på en gudstjänst med Gregoriansk manskör och på väg därifrån fick jag se en massa folk som kikade in genom ett nyckelhål. Jag tänkte att det kanske var nån kändis där inne, Julie Iglesias, Tom Jones eller något annat som lockade damerna.



Nyfiken i en strut så såg jag till att få ta en titt själv och fick se detta. Peterskyrkan i Vatikanen. Efteråt har jag förstått att detta är ett populärt besöksmål. Själv huset och dörren hör till Malta och heter : ”Piazza dei Cavallieri di Malta.”



Spanska trappan är också ett givet besöksmål. Gatorna nedanför har Roms exklusivaste och dyraste shopping. Vill man träffa fotbollsstjärnornas fruar är detta stället.



Samma trappa nedifrån.



Maten och vinet i Rom var såklart fantastisk. I rom skall man äta sent, länge och mycket och allt vi åt under våra dagar var fantastiskt.  Om man letar så kunde man hitta sådana här butiker där man kan köpa vin, olja och även äta på plats.



Alla Kejsare med självaktning skall såklart ha en triumfbåde. Utanför Colosseum har Kejsare Konstantin sin triumfbåge. Det fanns fler triumfbågar i Rom.



Bra promenad skor är ett måste då man besöker Rom. Det mesta finns inom promenadavstånd, helt enkelt för att det finns så otroligt mycket att se. Jag nollställde GPS:en varje dag oh kunde se att vi gick 15 – 27 km/dag.



Innan jag avslutar Rombesöket måste jag visa lite av Vatikanens rikedomar som är ofattbara. Fortsättning följer…….







Presentation

Omröstning

Vilken färg skulle DU välja om du skulle ha Avantgarde hemma?
 Svart
 Grön
 Ljusblå
 Vit
 Bronze/koppar
 Mörkblå
 Grå
 Orange

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards