Direktlänk till inlägg 2 maj 2009

Änglar och Demoner

Av Stefan - 2 maj 2009 09:38

Jag har varit på en snabbsemester i Rom. En underbar stad som jag besökte för första, men inte sista gången. Behaglig och trevlig atmosfär, promenadbar, trevliga människor, mycket att se och sist men inte minst, fantastiskt mat och dryck.


Under dom fyra dagarna i Rom blev det inte mycket hifi, det lilla som blev kommer jag att visa upp här på bloggen framöver. Däremot blev det mellan 15-25 km promenad varje dag för att se så mycket av stan och dess sevärdheter som möjligt. Inför Romresan så läste jag dessutom om Dan Browns bok, Änglar och Demoner som för övrigt har biopremiär inom kort. Jag har följt ”upplysningens väg” och tänkte här visa dom platser där händelserna utspelas och där vi slutligen hittar Illimunatis gömställe.


Då man läser boken med dom ledtrådar Dan Brown tar fram så börjar i alla fall jag att fundera på om ”Upplysningens väg” verkligen finns/fanns för han hänvisar till verkliga platser, byggnader och konstverk. Efter att nu ha följt ”upplysningens väg” så kan jag konstatera att jo, allt finns, men det finns så mycket tecken och konstverk så författaren har kunnat välja och tolka rätt fritt för att få en bra historia och det är ju inget fel i det.


Jag vill inte avslöja bokens innehåll för de som ev inte läst den. Om ni inte gjort det så lös den, det är spännande underhållning. Dags för lite bilder.


 


Efter att huvudpersonen först irrat iväg till fel plats hamnar han på Santa Maria Del Popolo. På torget finns en obelisk med pyramidtopp och där finns en del tecken som han tolkar som illuminati symboler.  I kyrkan finns flera kapell, bland annat Chigi kapellet i brun marmor med typiska illuminati symboler, pyramider.  Under golvet finns en mördad kardinal, symboliskt märkt ”Earth”.


 


Statyn Habakuk och Ängeln pekar ut riktningen mot nästa plats på ”upplysningens väg”


 


Nästa stop är Petersplatsen och även här finns en obelisk. Mot denna obelisk hittas en mördad kardinal märkt ”Air”.


 


En platta på marken har en inhuggen vindpust som visar riktningen mot nästa ställe på vägen.


 


Tredje stop på vägen är kyrkan Santa Maria Della Vittoria.

 


Här bränns en kardinal till döds och märket är då ”Fire”. Statyn som ansågs för erotisk, ”Den heliga Theresas extas” visar vägen mot nästa plats på ”upplysningens väg. Riktningen visas av pilen ängeln håller i.


 


Den fjärde och sista kardinalen dödas på Piazza Nevona vid ”De fyra flodernas fontän”. Han dränks såklart, märkt med ”Water”.


 


Duvan på obelisken pekar ut riktningen där Illimunatis gömställe finns.


 


Änglarnas bro leder till gömstället, Castel Saint Angel. Här finns Illimunatis gömställe och nyckeln till hela gåtan.


 


Efter dramat så vilar huvudpersonen ut med en vacker kvinna på hotellet vid Piazza Barberoni där fontänen Triton som också är med i boken står.


 


Sådär, då har ni också följd upplysningens väg. Nästa inlägg blir lite mer turistbilder och därefter blir det lite semesterhifi.



 

Från
    Kom ihåg mig
URL

Säkerhetskod
   Spamskydd  

Kommentar

Av Stefan - 26 juni 2014 14:32

Vi kommer att ta hem ett nytt par Avantgardehögtalare och ska välja färg. Det är svårt, det finns diskreta färger och färger som sticker ut. Detta är en spektakulär högtalare visuellt som ljudmässigt, den kommer att synas, oavsett färgval.   Vilk...

Av Stefan - 25 september 2013 11:34


  Hur går det? Frågan kommer rätt ofta och jo tack, det går bra, riktigt bra. I Göteborg har vi tre renodlade tvåkanalsbutiker och Akkelis Audio är trots nio verksamhetsår nykomlingen på hifimarknaden, de andra har 20-25 års försprång.  Sedan start...

Av Stefan - 3 juli 2011 18:21

Europas största hifi mässa arrangeras i mitten av maj i Munchen varje år.  Jag besökte mässan även i år och som en stor bonus fick jag en inbjudan till en aktivitet dagen innan mässan. En inbjudan att besöka Blumenhofer Acoustics lokaler 1,5 timme ut...

Av Stefan - 16 maj 2011 15:19

Första helgen i maj var det premiär för en ny hifi mässa i Jönköping, Sweetspot. Arrangörer var Björn på Improved Audio och Patrik på Vivid Audio. Akkelis Audio & Transient Design ställde ut tillsammans, som många gånger förr.   Mässområdet var d...

Av Stefan - 17 maj 2010 08:03

Som ni märkt så uppdateras inte bloggen så ofta. Att hålla blogg, facebook, hemsida och fysiska butik upp to date tar sin lilla tid. Jag skriver också nyhetsbrev och försöker även där göra det "ordentligt". Det senaste nyhetsbrevet handlar om utveckl...

Presentation

Omröstning

Vilken färg skulle DU välja om du skulle ha Avantgarde hemma?
 Svart
 Grön
 Ljusblå
 Vit
 Bronze/koppar
 Mörkblå
 Grå
 Orange

Fråga mig

2 besvarade frågor

Kalender

Ti On To Fr
       
1
2
3
4
5
6
7
8
9
10
11
12
13
14
15
16
17
18
19
20
21
22
23
24
25
26
27
28
29
30
31
<<< Maj 2009 >>>

Sök i bloggen

Senaste inläggen

Kategorier

Arkiv

Länkar

RSS

Besöksstatistik


Ovido - Quiz & Flashcards